De nieuwe VoorDoorMet Elkaar is uit!

Lees hier de versie van maart 2017

KEaRN Welzijn Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen krijgt een bijdrage van € 20.000,- van het Oranje Fonds. Eerder dit jaar maakte het KansFonds al bekend het innovatiespel BAAS financieel te willen steunen met een bijdrage van € 25.000,-. Dankzij deze financiële bijdragen heeft KEaRN de kans gekregen om een digitaal spel te ontwikkelen, in samenwerking met 8D Games en de NHL. BAAS is een digitale game die op straat gespeeld zal gaan worden met kinderen in de leeftijd van 8-12 jaar.

Het spel is erop gericht om samen met kinderen en buurtbewoners uit een straat verschillende thema’s aan de orde te laten komen, zoals samenleven, elkaar leren kennen en kansen om mee te doen. Daarnaast is het natuurlijk leuk!

Tot september 2017 vervullen kinderen in een testpanel rondom het spel een adviserende en beslissende rol. Met hun advies gaan 8D Games, de NHL en KEaRN het spel samen ontwikkelen en vormgeven. Vanaf het najaar zal het spel in de straten van de gemeente Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen worden gespeeld met kinderen! Ouders, opa’s en oma’s en buren zijn meer dan welkom om mee te kijken en mee te spelen.

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Het afgelopen jaar besteedde het € 28,7 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Má́xima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Wilt u meer informatie over het BAAS spel of heeft u een zoon of dochter in de leeftijd van 8-12 jaar, die (misschien) mee wil doen aan de ontwikkeling van het spel? Neem dan gerust contact op met Melanie Berends van KEaRN Welzijn via melanie.berends@kearn.nl of via 0511-465200.

ard schenk

Door Riet Steenbergen

 

Actief ouder worden, ja, daar waren ruim 130 mensen wel voor in.
Op 21 januari organiseerde bewegingscentrum Switte in Buitenpost een openbare lezing over dit onderwerp met als spreker de oud-schaatskampioen Ard Schenk.
“Hoe oud je wordt weet je niet, maar hóe je oud wordt, dàt kun je wel beïnvloeden”, hield hij ons voor. Met een helder verhaal en veel praktijkvoorbeelden wist hij ons ruim een uur lang te boeien. We moesten zelf trouwens ook nog uit de stoel en met ons 130-en op één been gaan staan en nèt niet gaan zitten. Een goede onderbreking, maar de boodschap was duidelijk.

krant lezen

 

De januari editie van de VoorDoorMet Elkaar staat weer online! Dé pagina geschreven voor, door én met inwoners van Achtkarspelen. Maar natuurlijk ook interessant voor iedereen daarbuiten. U kunt de pagina hier lezen.  Check ook eens www.kearn.nl/team-achtkarspelen

 

Zaterdag 1 januari werd er in de uitzending vn Lifestyle Experience op RTL 4 aandacht besteed aan het project #straatbabbel: een samenwerking tussen KEaRN Welzijn en WoonFriesland. Het item is hier te bekijken. Ook wordt het programma herhaald op zaterdag 6 januari a.s. omstreeks 15.10 uur op RTL5. De complete uitzending is ook te bekijken op/www.lifestylexperience.tv. Veel kijkplezier!