Tekstgrootte:

hands 1439398 960 720 1

 

Heeft u problemen met uw buren?

Samen lossen we het op!

 

Iedereen heeft liever een goede buur dan een verre vriend. Toch kan het gebeuren dat u overlast ervaart van uw buren. Vanwege rommel, stank, geluidsoverlast of onwenselijk gedrag. Dat kan soms een hardnekkige ruzie met de buren opleveren. Het is dan goed om te weten dat de buurtbemiddelaars van KEaRN Buurtbemiddeling u kunnen helpen om een oplossing voor het probleem te vinden. Onze buurtbemiddelaars zijn onpartijdig en goed getraind om u en uw buren samen een oplossing te laten bedenken. Deelname vindt plaats op vrijwillige basis en is gratis.

 

Bewoners lossen het zelf op
Buurtbemiddeling ondersteunt buren bij het vinden van een oplossing voor hun probleem. Onze buurtbemiddelaars begeleiden de gesprekken, zodat de ruzie niet uit de hand loopt. Overige instanties zoals gemeente, politie en woningbouwcorporatie blijven op die manier zoveel mogelijk buiten het conflict. 

 

Stap voor stap naar een oplossing
Buurtbemiddeling is bedoeld voor veelvoorkomende vormen van woonoverlast tussen buren. De vrijwillige buurtbemiddelaars gaan stap voor stap te werk. Eerst wordt er altijd afzonderlijk met beide partijen gesproken. Als beide partijen instemmen met een gezamenlijk gesprek, zal met de hulp van onze buurtbemiddelaars een bemiddelingsgesprek plaatsvinden op een neutrale locatie. Tijdens dit gesprek worden oplossingen gezocht die beide partijen tevreden stemmen. Onze buurtbemiddelaars zijn in dit proces strikt neutraal en onpartijdig en hebben een geheimhoudingsplicht. 

 

Waar buurtbemiddeling?
KEaRN Buurtbemiddeling kan worden ingezet in de gemeenten Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen.

 

Coördinator
De coördinator van KEaRN Buurtbemiddeling is via de mail te bereiken via buurtbemiddeling@kearn.nl of telefonisch via 0511 465200 (algemeen nummer van KEaRN, bereikbaar tussen 9 en 13 uur). 

 

Buurtbemiddelaar (vrijwilliger) worden
KEaRN Buurtbemiddeling is altijd op zoek naar bewoners die buurtbemiddelaar (vrijwilliger) willen worden.
Ooit met die gedachte gespeeld? Laat het ons weten! U kunt contact opnemen met de coördinator via buurtbemiddeling@kearn.nl of direct aanmelden via de KEaRN vrijwilligerscentrale

 

Burenruzie melden
Wilt u een burenruzie melden? Neem contact op met de coördinator.

Mailen kan naar: buurtbemiddeling@kearn.nl 

 

KLIK HIER VOOR DE FLYER VAN KEARN BUURTBEMIDDELING

 

poster buurtbemiddeling

 

Meer informatie over burenconflicten en tips om het zelf op te lossen vindt u op problemenmetjeburen.nl

 

logo problemen met je buren