Tekstgrootte:

Jongerenwerk Kearn Welzijn

 

NIEUWS: met 1 klik bent u weer op de hoogte!

nieuwsbrief jongerenwerk logo

 

Eigen kracht! Dat is het uitgangspunt van het jongerenwerk van Kearn Welzijn. Letterlijk en figuurlijk.
De jeugd en jongerenwerkers van Kearn Welzijn zitten in de regioteams van waaruit zij jongeren, maar ook degenen die werken met jongeren, praktisch kunnen ondersteunen en/of adviseren. Dat kan over van alles zijn, bijvoorbeeld op het terrein van:
o Vrije tijd en sport
o Wonen en samenleven
o Leren en werken
o Wet en regelgeving
o Vrienden en relaties
o Verslaving
o Schulden en geldzaken
o Zorg en hulpmiddelen

Buurthuizen en vrijwillig jeugd en jongerenwerk
De jeugdsozen in Jistrum, Tytsjerk, Noardburgum en Ryptsjerk, die volledig draaien op vrijwilligers, worden ondersteund door de jongerenwerkers van Kearn Welzijn. De soosbesturen, samen met de soosbezoekers, stellen zelf hun activiteitenprogramma's op. Naast de vier sozen wordt ook het jongerenwerk in het BOB in Oentsjerk, Kiehool in Burgum en in het Maskelyn in Hurdegaryp ondersteund door Kearn Welzijn.

Er op af...... ambulant jongerenwerk
Jongeren laten zich niet zo gemakkelijk grijpen, ze gaan hun eigen gang. Zappend van activiteit naar activiteit bepalen ze zelf wel waar ze blijven hangen. Dat hoeft niet de soos dichtbij huis te zijn, maar kan ook de sporthal zijn of het schoolplein in een dorp verder op. De jongerenwerkers zoeken de jongeren op om in het ene geval soms te constateren: ze hebben het samen leuk genoeg en in het andere geval vast te stellen dat er een vraag of behoefte ligt.
De jongerenwerkers van de regioteams kunnen meedenken met de jongere (n) bij het verbreden van netwerken, verbindingen zoeken en daar waar nodig ze ondersteunen en/of ze verwijzen naar professionele hulp. Samen met de jongere kunnen wij zoeken naar een passende oplossing voor de vraag. Vaak is de oplossing dichterbij dan men denkt!
If you can dream it, You can do it!

Integraal werken
Goed met elkaar samenwerken is belangrijk. De regiowerkers van Kearn Welzijn hebben een breed formeel en informeel netwerk in de regio. Hierdoor zijn ze sterk in het maken van verbindingen waardoor de samenwerking wordt versterkt.

Preventie
Jongeren zappen vaak van het één naar het ander, onderzoeken van alles en verkennen grenzen. Vandaar dat Kearn Welzijn inzet op preventie: preventie gericht op alcohol en drugs maar ook preventie gericht op schulden en geldzaken, gamen, sociale media, vrienden en weerbaarheid en nog veel meer.
Deze preventie projecten worden opgezet en uitgevoerd in samenwerking met gemeente Tytsjerksteradiel en de Federatie voor Christelijk Jeugdwerk Tytsjerksteradiel.
Voor vragen omtrent jeugd en preventie kunt u mailen naar preventie@kearn.nl 

 

nieuwsbrief jongerenwerk logo
Door een klik op de foto hierboven opent u de nieuwsbrief!

 

 

Archief:

2016 nieuwsbrief nummer 8 (december 2016)

2016 nieuwsbrief nummer 7 (september 2016)

2016 nieuwsbrief nummer 6

2015 nieuwsbrief nummer 5

2015 nieuwsbrief nummer 4

2015 nieuwsbrief nummer 3

2015_06_04_nieuwsbrief_jongerenwerk_onderdeel_vakantiewerk.pdf
2014_najaar_preventie_nieuwsbrief.pdf