Jachtseizoen Trynwâlden groot succes

Donderdagmiddag 29 augustus 2024 was het zover: De jeugd werd losgelaten in Oentsjerk en moest zolang mogelijk uit handen van politieagenten, BOA’s en medewerkers van KEaRN proberen te blijven.

De Trynwâldster jeugd werd hiervoor uitgedaagd en dat lieten ze niet onbeantwoord: bijna 100 jongeren deden mee in 27 groepen! Ze kregen 10 minuten voorsprong waarna de jacht begon!
Door heel Oentsjerk zag men de gele hesjes van de deelnemers en de oranje hesjes van de “jagers”. Ook van de parken van Stania en Heemstra werd gretig gebruik gemaakt. Er werd heel wat gerend en gefietst om aan de ene kant uit de handen van de jagers te blijven en aan de andere kant om de jongeren te pakken. Van de 27 teams werden er zeven niet gepakt. De rest moest de rugnummers inleveren. Uit de leiders van deze groepen werden twee door loting aangewezen om via een wedstrijdje handboeien slaan de uiteindelijke winnaars te kunnen aanwijzen: Djurre en Hidde van “Kar met bieten” kregen de beker en mogen met politie mee voor een rondleiding en een surveillance.
Met dit spel wordt getracht een brug te slaan tussen de jongeren en de politie. Aan de rode hoofden van zowel jagers als wild was het plezier af te lezen. Een geslaagde activiteit aan het einde van de vakantie.

Bron: Trynwâlden Online (tekst en foto’s)